Overview

The narrative of the new Miral headquarters in Abu Dhabi is undeniably employee-centric. It explores a progressive work environment beyond the norm. Unconventional spaces that support new-age work systems interspersed with elements of fun form the crux of this design. It is essentially a space where work and fun converge and boundaries are erased. This is the office space of today – focused on creating an inspiring and efficient environment where employees enjoy the space they are in which in turn leads to greater productivity.

A first for the region, the indoor slide, which runs from the first floor to the ground floor, adds a sense of playfulness to the workplace. Another dominant design feature is the open red staircase. This industrial looking staircase sits on a raised concrete plinth which also serves as informal seating and acts as a social connection between the two levels. The rawness of the red oxide metal and the concrete is balanced by the vibrant colours of the soft seating.

Project Details

  • Client: Miral Asset Management
  • Location: Abu Dhabi, UAE
  • Type: Commercial
  • Scope: Architecture & Interior Design
  • Year: 2021