Overview

GAJ, in collaboration with Graphite and Pallavi Dean Interiors, were tasked with designing and managing the building of the additional facilities for the existing school.
The initial design ideas for the school were developed in close cooperation with the school principal together with his early years and primary school teams who wanted to increase their capacity from a small Primary to a three-form intake that will eventually feed through to the Secondary with the addition of new Foundation and Key Stage One building as well as a new primary multi-purpose hall.
The school set out a very clear vision for its next stage of growth and development that begins with the creation of a new home for its very youngest students and they wanted the new school block to be one that sends all of its users onto a journey of curiosity and learning. We took this as an opportunity to build on the school’s modest size and warm community feel capturing an overall British approach to education and design.
The landscape theme for the outdoor play and teaching areas for the school is based on a woodland garden concept to create an informal and natural space cleverly integrating outdoor play into the learning environment.
The interior design was done in close coordination with Pallavi Dean Interiors while the landscaping was managed by Vero Studio and the services by GAJ MEP

Project Details

  • Client: Confidential
  • Location: Sharjah, UAE
  • Type: Education
  • Scope: Full Service
  • Year: 2014 – 2017